Kom igång med att skapa filmer i din mobil på en timme

Vill du också lära dig att spela in och klippa ihop filmer i din mobiltelefon? Följ instruktionerna i filmerna på den här sidan så kommer du också snart igång med ditt filmskapande. 

Börja med att titta på filmen ”Så kommer du igång”.

Pontus Wikström 

videoproducent och kursledare

1.Ladda ner Adobe Premiere Clip

Ladda ner appen Adobe Premiere Clip i din mobiltelefon. Du som har iPhone klickar på App Store-loggan för att komma direkt till nedladdningssidan. Har du en Android väljer du Google Play.

Du behöver ett Adobe ID för att ladda ner appen, att registrera sig är kostnadsfritt. Då du laddat ner och installerat appen går du vidare till nästa steg: ”Spela in din film”

För att kunna redigera med Adobe Premiere Clip på din iPhone behöver du ställa in din iCloud säkerhetskopiering på rätt sätt. Om din iPhone säger att ”filmklippen inte är tillgängliga” då du ska redigera: ställ då in din iCloud säkerhetskopiering så att ”hämta och behåll original” är förkryssat. En annan enkel lösning är att då du filmar och redigerar stänger av Wifi och sätter på flygplansläge.


2.Spela in din film

Nu är det dags att spela in din film, eller ladda ner övningsklippen och jobba med dem istället. 

Här laddar du ner övningsklippen, klicka på bilderna och följ länkarna:

Här laddar du ner den vidare bilden

Här laddar du ner den tätare bilden

Se denna instruktionsfilm för hur du laddar ner klippen. 

1.Tryck på de tre prickarna längst upp till höger.

2.Scrolla ner och tryck på ”ladda ner”. 

3.Redigera din film

Dags att redigera din film! Följ instruktionerna i filmen så är du snart igång.

 

Lär dig mer om att göra film

Vill du lära dig mer om att göra film? Läs mer på min webbplats om utbildningen ”Lär dig göra film för sociala medier” som jag kommer att hålla på ett tjugotal orter i Sverige under 2019. 

Vill du hellre gå en distansutbildning? Jag kommer under året att släppa en onlinekurs i hur man gör film för sociala medier, anmäl dig här så får du ett mejl då den är färdig. 

Pontus Wikström